Egy Exkluzív Hely Pergető Horgászoknak!

Blog

Indul a szezon!

Varga Pál
2022.03.29 09:31
Indul a szezon!

Április elseje nem csak a bolondozás napja, hanem a csukaszezon kezdete is!

Rövid írásomban szeretném figyelmetekbe ajánlani pár, általam preferált kifejezetten csukás csalit a szezonkezdésre!

 

Megabass Vision Oneten széria

Megabass Vision 110 Oneten
Megabass Vision Oneten LBO Max
Megabass Vision Oneten Jr. Racing
Megabass Vision Oneten Jr+1

Hosszú időn keresztül a profi horgászok féltve őrzött titka, a csali, amely radikális változásokat hozott a „jerkelő” horgászatban az amerikai vizeken: Megabass Vision 110. A forma, a teljesen egyedülálló „szökkenő” akció és az egyedi egyensúlyrendszer járul hozzá a 110-es hihetetlen halfogó képességéhez. A wolfram Multi-Way egyensúly rendszer (szabadalom) nem csak a mozgását, egyensúlyát és hatalmas „villanásait” adja, hanem lehetővé teszi, hogy úgy lehessen dobni akár egy golyót kilőni. Ez a halálos csomag három Katsuage külső szakállas, hármas horoggal lesz teljes, melyeknek köszönhetően még jobb a tartás és biztosabb az akadás.

A Vision 110 akkor működik kimagaslóan, ha a vizek hőmérséklete 3 és 21 fok között van.  Ezen időszakban a Vision 110 tökéletes választás, ha töréseken, lapályos részeken, kőszórásokon, vagy süllyedő növények felett horgászunk.  Meleg vizekben a kikötők, tartások és akadók környékén. Széles színválasztékénak köszönhetően kitűnően működik bármilyen áttetszőségű vízben, de a Megabass profi teszthorgászai  1-6 m-es átláthatóságnál ajánlják.

 

 

Megabass Kanata

A halak számára mindig is csábító lesz a nagy zsákmány. Erre a 16 cm-es hatalmas Jerkbait a Kanata tökéletes választás! Tökéletes lapos felületének köszönhetően hatalmas villanásokkal vonja magára a figyelmet. A vizet szelve minimális ellenállásba ütközik, tökéletesen tudjuk gyorsan tekerni nagy mérete ellenére. Botunk megfelelő mozgatásával élénk darting akciót érhetünk el, amely hatalmas víz mennyiséget mozgat meg jóval kevesebb előre haladással az Ito Vision 110-el szemben. Ha megállítjuk a Kanatát, fejét lassan megemeli és felúszik.

Aerodinamikus formájának és távdoborendszerének előnye, hogy igen nagy távot megtudunk dobni a Kanatával hatalmas mérete ellenére.


ZipBaits Orbit

Zipbaits Orbit 110
Zipbaits Orbit 80

Kitűnő Jerkbait típusú wobbler - elsősorban csuka, süllő és harcsa horgászatához. Az extrém dobástávolság és pontos egyensúly eléréséhez a ZipBaits saját szabadalmú MAG DRIVE rendszere van elhelyezve e wobbler testében. Sok-sok kapitális és rafinált csuka esett már áldozatául az egyedi mozgású Orbit 110-nek. Leghatékonyabbak Jerkelve és Twichelve lehetünk vele, de a Stop&Go vezetési stílussal is sikeresek leszünk. Minden darab speciális festéssel van elkészítve.

 


Jackall Rerange

Innováció és műszaki megoldások szempontjából is a Jackall Rerange minden Jerkbaittel szemben egy lépessel előrébb van, Takeshi Hayano (Japan Super Bass Classic - Top 50) Japán egyik legprofibb mérnöknek köszönhetően. Halálos twitchelő akciója a legnagyobb ragadozókból is előhozza a vadász ösztönt! A Jackall Rerange tervezése során fejlett távdobó rendszert helyzetek el a wobbler belsejében. A „TG Zero Friction™” távdobó rendszer segítségével a dobástáv az előző Jerkbaitekhez képest 20%-al nő! A fluorogyanta bevonattal ellátott belső tungsten súlyok, könnyed elmozdulást biztosítanak a súlyozásnak ami növeli a dobástávolságot és a csali mozgását is! A Jackall Rerange páratlan vonzereje és tévelygő mozgása minden közelben lévő hal tudtára adja, hogy egy könnyű préda van a közelben. Profi felépítése és kíváló teljesítménye, rengeteg vonzó színváltozata az összes Jerkbait fölé emeli a Jackall Rerange-t!

 

Pontoon 21 Bet A Shad

A Bet-A-Shad egy igazán aktív csali a csukázás szerelmeseinek. A professzionális test és nyelv kialakításnak köszönhetően a Bet-A-Shad könnyedén reagál bármilyen bot mozdulatra. A Bet-A-Shad alsó részén a fejtől a farokig elhelyezkedő fémgolyók támogatják a csali kiváló egyensúlyát. Az MFB rendszer hosszú és pontos dobásokat biztosít. Az MFB rendszer (Magnetic Force Balance), dobás közben a mozgó belső golyója a műcsali végéhez mozdul, így szuperhosszú dobási távolságot érhetünk el.
ST-36BC Owner horgokkal szerelve.

 Ajánlott videóink:

 

 

Kapásokban gazdag szezont kívánok!

Sporttársi üdvözlettel,
Varga Pál