Egy Exkluzív Hely Pergető Horgászoknak!

Blog

Crazy Fish plasztikok a dobozomban.

Varga Vilmos
2015.01.21 13:15
Crazy Fish plasztikok a dobozomban.

A horgászcikk ipar rohamléptekben fejlődik, és nem győzzük kapkodni a fejünket a sok újdonság láttán, hallatán. Mindig újabb és újabb neveket kell megtanulni és megismerni. Nem is beszélve a sok termék fantázianevéről. Ebben a káoszban szeretnénk egy kicsit segíteni vagy éppen egy újabb megtanulni való nevet, neveket bemutatni.

Crazy Fish plasztikok a dobozomban...

A horgászcikk ipar rohamléptekben fejlődik, és nem győzzük kapkodni a fejünket a sok újdonság láttán, hallatán. Mindig újabb és újabb neveket kell megtanulni és megismerni. Nem is beszélve a sok termék fantázianevéről. Ebben a káoszban szeretnénk egy kicsit segíteni vagy éppen egy újabb megtanulni való nevet, neveket bemutatni. Talán a plasztikok a legfiatalabb generációs műcsalik a pergetés világában. A kezdeti kőkemény gumihalaktól az ízes, lágy és lebomló „gumikig” hosszú évek teltek el. A horgász pedig tanul figyel, kísérletezik és igyekszik mindig megtalálni a számára megfelelő szín és formát. Igen ám, de nem mindig csak a csuka vagy a süllő a cél hal. Jó lenne kövest, csapót, fekát is fogni. Néha napján egy – egy bajszit. Ezért tisztában kell lenni melyek azok a plasztikok, amelyekkel eredményesek lehetünk. Jól eső érzés úgy horgászni, hogy a mellettünk lévő cimboránk alig-alig fog mi pedig sorban szedjük a halakat. Tegye a szívére a kezét mindenki és mondja azt, hogy ez nem így van. Ilyen horgászatokon jönnek mindig a kérdések, mivel fogtak, mutasd már meg. Persze mi segítőkész emberek lévén azonnal odadobunk pár darabot, ezt tedd fel komám, közben kaján vigyor a szánk szegletében. Társunk egyből vált és „lőn” csoda neki is beindul a szekér. Ilyen esetek sokaságából lesznek a legendák. Azonban ez egy hosszú idő és a mi felgyorsult világunkban ahol az információ áradat gyors lett a világháló segítségével ezt az intervallumot letudjuk rövidíteni. Be „guglizuk” és már ontja is az oldalakat. Igen ám, de sajnos „ánglisul” japánul vagy egyéb kacifántos nyelven tárul elénk az infó.

Ezzel a kis írással azoknak szeretnénk elsősorban segíteni, akik a jó ízes magyar beszédet kedvelik, és e nyelven olvasnak. A mi plasztik bemutatónk hőse nem más, mint a Crazy Fish néven elterjedt termék. A mai kornak megfelelően számtalan variációval és szín kavalkáddal lepnek meg minket, horgászokat. Nos, ebben az esetben még egy tényezővel kell számolnunk ugyanis bónuszként nem csak a formák és színek világában kell kalandoznunk, hanem az ízek is szerepet játszanak már. Ugyanaz az a termék lehet több féle ízesítésben is. Jöhet a kérdés, ami persze jogosan vetődik fel, mire jó ez? Erre én azt mondanám, hogy a halak előbb részesítik előnyben a szaglásukat, mint magát a látványt. Úgy gondolom, hogy több szerepe van az íznek, mint a színnek, főleg hat, hét méter mélységben. A látás itt már nem sokat ér, feltéve, ha egy kristály tiszta hegyi tóban horgászunk, ott már bezony kell variálnunk, de ott is inkább a sötétebb tónusú színek dominálnak. A mi vizeinkben az élénk zöld (chartreuse) vagy fehér színek a legnépszerűbbek. Azonban nem mindig ez a tuti választás. Az utóbbi időben a kísérletező horgászainknak hála a lila és rózsaszín valamint az indigó kék színek illetve a pezsgő színt használó sporttársaink meglepően jó eredményeket értek el. Sok legendát és tévhitet hanyatt döntve. Mindig újítani kell és próbálkozni, mert így érjük el, hogy megtaláljuk az igazán nyerő csalit. Tudom, nincs tuti gumi, de éppen ezért nem árt, ha sok féle forma és szín illetve aroma közül tudunk választani. Ami pedig nem utolsó szempont, hogy igen pénztárcabarát a Crazy Fish plasztik. Egy jobb wobbler negyedéért már akár 8- 10 darabot is kaphatunk. Érdemes csomagban vásárolni és abban is hagyni őket, mert a dobozainkban hamar kiszáradhatnak és elvesztik a fogóságukat. A Crazy Fish előnye ebben is rejlik. Nagyon jó ízek közül választhatunk, széles spektrumú a szín variációs lehetőség. Sokféle típus létezik, és könnyedén eldönthetjük, hogy a számunkra kedvenc halainkhoz melyiket válaszuk. Az anyagának hála, lágy és természetszerű mozgást kölcsönöz a plasztikoknak. Akkor sem kell megijednünk, ha egy halunk meglép vele, mivel olyan gyorsan lebomló anyagból készűlnek, hogy a halunk gyomor sava könnyedén elbánik vele és nem pusztul el a pikkelyes kedvencünk. Apropó, ha már az ízeknél tartottunk majd elfelejtettem mondani, hogy anyagában ízesített, azaz amikor híg maga a plasztik akkor öntik bele az aromát és így a teljesen élettartamában megőrzi azt. Nem kell aggódnunk, hogy elpárolog, mint az utólagosan külsőleg befújt társaiknál. Nézzük, csak miből válogathatunk:

 

Vibro Worm katkép

- Vibro Worm – igazából bármire bevethetjük, de mégis elsősorban a süllőzők, kövesezők fognak neki igazán örülni. Hétféle ízben, három féle méretben (55mm 19 féle színben,75mm, 24 féle színben, 85mm 21 féle színben) kapható. Jig fejjel kombinálva vagy cseburaskával is alkalmazható.

 

 

 

Nano Minnow katkép2

- Nano Minnow – kétféle méretben (40mm 24 féle szín, 55mm 12 féle színben), és hétféle ízben létezik és szinte bármilyen ragadozóra bevethetjük. Biztos találunk a számunkra megfelelő színt. Jig fejjel alkalmazva igen eredményes.

 

 

Vibro FAT katkép

- Vibro Fat – Bordás testű igen fogós plasztik. Süllőzők nagyon fogják szeretni. Csukára is igen kiváló. Hétféle ízben, és két méretben (71mm 21 féle színben és 100mm, 20 féle színben) létezik. Érdekesége azonban, hogy a nagyobbik méretből csupán kétféle íz van a kisebbikből viszont öt. Jig fejjel nagyon eredményesek lehetünk.

 

 

Scalp Minnow katkép

- Scalp Minnow – Egy méretben (85mm) és 12 féle színben, valamint két féle ízben kapható. Süllő és csuka horgászatánál számíthatunk rá a legjobban.

 

 

Powertail katkép

- Power Tail – Egy féle méretben (70mm és 19 féle színben) hat féle ízben kapható. Duplán bordázott test és egy furcsa módon ellapított grub farok, ami egyből szembe ötlő lehet. Csuka, süllő, balin, köves horgászatánál tehet jó szolgálatot. . Jig fejjel kombinálva vagy cseburaskával is alkalmazható.

 

 

Angry Spin katkép

- Angry Spin – Gyakorlatilag egy normál grub vagy, ahogy felénk ismerik –megjegyzem tévesen – twister. Két féle méretben (25mm 21 féle szín hat féle íz és 45mm 13 féle szín és két féle íz) kapható. Az apróbb méretű igen jó szolgálatot tehet csapósügérezéskor valamint a kövesek kergetése közben.

 

 

Active Slug katkép

- Active Slug – Egy féle méretben 71mm és 23 féle színben hat ízben kapható. Hengeres hosszú bordázott testű grub farokban végződő plasztik. Fekete sügérre csukára lehet hasznos társunk.

 

 

Allure katkép

- Allure – Egy féle méretben – 40mm két ízben és 12 féle színben kapható. Az UL pecások igazi nagy favoritja. Kecses mozgású lágy plasztik nimfa. Szinte nincs olyan hal, amely nem eszi. Békés halak is igen nagy szeretettel vágnak oda neki.

 

 

Power Mace katkép

- Power Mace – egy féle méretben – 40mm hat ízben és 24 féle színben kapható. Szintén egy grub szerű plasztik ám a farka végében egy apró golyó kapott helyet ez által is növelve az amúgy is magas frekvenciájú szilikon csalit.

 

 

Cruel Leech katkép

- Cruel Leech – egy féle méretben – 55mm és 32! féle színben valamint hat ízben kapható. Mint minden leech ez is egy nagyon puha lágy mozgású féreg utánzat. Gyakorlatilag minden hal eszi, de főleg a sügér és pisztráng félék rágják előszeretettel.

 

 

Polaris katkép

- Polaris – Három féle méretben 45mm 26 féle színben és hat ízben, 55mm 23 féle színben és két ízben, 70mm 14 féle színben és két ízben kapható. Kígyózó mozgású halutánzat. Süllők és a fekák nagyon kedvelik ezeket a típusokat, de ez nem azt jelenti, hogy más halak nem támadják meg szívesen. Sajnos a csukák hamar szét tépik a tagoknál, de ha jól akad, akkor ők is tehetetlenek vele szemben.

 

 

Tipsy katkép

- Tipsy – Egy féle méretben 50mm és 37 féle színben valamint hat féle ízben kapható. Gyakorlatilag mindent meg tudunk vele fogni. Nagyon széles a felhasználási módja. Leginkább jig fejen és drop shot cuccon tudom elképzelni és alkalmazni.

 

 

для-блога1

- Whitebait – Egyféle méretben 21mm két féle ízben és 8 féle színben kapható. Igazi UL cucc. Csapóra, kövesre teli találat. Szerintem még vörös szárnyúra is érdemes vele próbálkozni.

 

 

Crayfish katkép2

- Crayfish – Egyféle méretben 45mm 13 féle színben és két ízben kapható. Nem nagyon kell szépíteni ez egy rák. Minden hal alap eledele zsenge ivadék korától felnőtt koráig mindig fogyasztanak rákokat. Szomorú vagyok, hogy nincs belőle nagyobb méretben, mert csukára és fekára tutira bomba lehet. Ez az apró méretű rák viszont a csapósügérezők és köves horgászok nagyon jó barátja lesz hamarosan. Érdemes texas jig módszerrel is megpróbálni.

 

 

 

 

Ennyi plasztikból, aki nem tud választani az nem is akar igazán. A bőség zavarával küzdünk, ha végig nézzük ezt a listát. Hamarosan magyar nyelvű katalógus is napvilágot lát ahol minden színt és formát megcsodálhatunk. Remélhetőleg PDF formátumban is letölthető lesz.

Próbáljátok ki őket és higgyétek el a szezon végére biztos lesz pár Crazy Fish kedvencetek is! A plasztikokról bővebben és az eredményes fogásokról egy újabb írásban számolnék majd be. Higgyétek el kedves sporttársaim, lesz miről olvasni! Addig is nagyon jó horgászatott és sok szép halat kívánok!

 

Írta: Varga Vilmos - Wobblerek.com ProTeam