Egy exkluzív hely pergető horgászoknak!

Gumihal és Plasztik műcsali

Plasztik csalik – olyan egyszerűnek tűnnek, de közben mégis egy bonyolult fajtája a műcsaliknak. Hazai pergető horgászaink is már régóta használják kiemelkedő sikerekkel ragadozó halaink megfogására. Hatalmas előnye, hogy minden körülmény mellett használható. Napjainkra már hatalmas választék áll szinte minden horgászbolt polcain a lágy plasztikok fajtájából.

A plasztik csalik (vagy gumihalak) a következő fő jellemzőkben különböznek:

Forma – a klasszikus twisztertől és korongfarkú gumihaltól a legújabb egyedülálló formákig, amelyek különféle férgeket, rákokat, pókféléket utánoznak. Például az egyedi tervezés kiemelkedő képviselői: Keitech Sexy Impact vagy Little Spider stb.

Méret – a legkisebbektől (ultralight) az elképesztően nagyig (big game).

Színek – az egyszínűtől a több színűig és a külsőleg megfestettek.

Alapanyag lágysága – a szuperlágytól a merev (hard) keményig.

Mozgás jellege – aktív vagy passzív

Felhajtóerő mértéke – felúszó vagy süllyedő

Napjainkra a plasztikcsalik vagy gumihalak további két ágazatra osztódtak:

hagyományos alapanyagúak és anyagában ízesítettek.

Az anyagában ízesített gumihalak az utóbbi időben terjedtek el a komolyabb gyártóknál, mely irányvonal Japánból indult. Az ottani fejlesztők sikeresen megalkották azokat a formulákat, melyben a só és aromák jelenléte mellett a plasztikok megtartják a rájuk jellemző lágyságot, rugalmasságot. Ezek kombinációja éri el azt a természetes hatást, amivel az óvatos vagy éppen passzív étvágyú ragadozók is megtámadják a csalikat. Legyen szó akár óvatos kapásról, a hal nem fújja ki a lágycsalit azonnal az anyag természetes íze miatt, tovább nyeli – így a lefinomabb kapást is megérezhetjük és a hal is horogra akad.

Az anyagában ízesített plasztikcsalikra igen jól reagálnak a hazai halaink, mint a süllő, a harcsa, a csuka, a sügér – attól függetlenül, hogy az alap koncepció a fekete vagy pisztráng sügér volt a fejlesztők előtt anno.

A nagy japán gyártók mint pl. a Keitech, Megabass, Reins, Pontoon 21, Jackall, mára már hatalmas és hozzá kell tenni hogy „bevált!” gumihal palettával örvendeztetnek meg minket. Magyarországon a legfogósabb és legnépszerűbb gumik az Awaruna, Easy Shiner, Swing Impact és a Fat. A nem japán gyártóktól, mint a Crazy Fish és Molix, akik már kifejezetten csak európai pergetőkre és ragadozóikra fejlesztettek a Vibro Worm, Vibro Fat, Nano Minnow, Nimble, Whitebait, Tough valamint az RA Shad.

Ezek a termékek nem véletlenül lettek a legnépszerűbb gumihalak idehaza, bárki aki kipróbálja első horgászatán már tudni fogja a népszerűségük okát.

A Wobblerek.com webáruházban az összes bevált gumihalat meg lehet találni, gyorsan és kényelmesen meg lehet vásárolni.

Az áruházunk termékeinek óriási választékában segít eligazodni a gumihalak pontos leírása méret, szín, típus, ízesítés és leírás stb., a YouTube videóink a Wobblerek.com csatornájáról, illetve a munkatársaink a munkanapokon, köztük Varga Pali is, aki profi versenyhorgász.

Wobblerek.com – Egy Exkluzív Hely Pergetőhorgászoknak, ahol Nem Kérdéses a Hitelesség!

Szűrés