Egy exkluzív hely pergető horgászoknak!

Select Reflex 70SP

 A Select Reflex 70 SP wobbler egy shad-osztályú csali, amely vizuálisan egy kis takarmányhalra – kárászra vagy bodorkára– hasonlít. Néha, vagy bizonyos körülmények között ez fontos különbség a sneci formájú minnow típusokkal szemben, amikor a ragadozó az előbb említett takarmányhalakat fogyasztja. Így ezekben az esetekben lényegesen jobban fogja a halat, mint bármi más típus, ezért a jelenléte a dobozban feltétlenül szükséges a sikeres horgászathoz.  

 A Reflex 70 SP-nek nincs elsöprő kilengése ha rángatjuk vagy twich-eljük, viszont ezzel ellentétben vízközt a lebegő fázisban billeg és remeg „kelj-fel-jancsi”-ként az alsó súlypontján. Ez alapján a legoptimálisabb bevontatása a „stop&go” vagy rövid behúzások a bot spiccével és szünetekkel. Ha már tapasztaltabb pergetők vagyunk, akkor apró lágy rángatásokkal is próbálkozhatunk, mivel a akkor a wobblerünk azt a hatást kelti, mintha a kishal különböző irányokba rohan az oldalait villogtatva. A ragadozó a habitusától függően készségesen fog reagálni egyik vagy másik felkínált technikára, a pergető horgásznak csak az éppen aktuális vagy helyes megközelítést kel alkalmaznia.  

 Amellett, hogy „suspend” azaz „vízközt lebegő”, a wobbler mágneses távdobó rendszerrel van ellátva, amely dobás közben stabilizálja széles testét, megakadályozva, hogy repülés közben felboruljon vagy bepörögjön. Ez a rendszer abból áll, hogy egy mozgó henger egy fémtengely mentén csúszkál. Dobáskor a henger hátra csapódik a wobbler végébe, ezzel a súlypontja is hátra kerül, így nem kavitál be repülés közben, illetve nagyon pontosan és célirányosan fog repülni. Vízbe érkezéskor vissza csúszik a fémhenger az eredeti helyzetébe, ahol egy beépített kis mágnes megtartja azt. A Select Reflex szignifikánságát hangsúlyozza, hogy ezt a fajta távdobó megoldást csak egy prémium minőségű japán gyártó wobblereiben találhatjuk meg (ZipBaits). Ennek köszönhetően széles teste és közepes súlya ellenére nagyon messzire és pontosan repül.

 Mint minden Select wobbler, ez a típus is a kiváló minőségű BKK horgaival és kulcskarikáival van szerelve.

 A Select Reflex 70 SP elsősorban csuka horgászatára szolgál különféle sekély vizeken, laposokon, holtágakban, sekély öblökben, valamint gyenge áramlású kis folyókban, kiemelkedő eredményeket mutatva az egész pergető szezonban.

 Éjszakai horgászat során viszont a süllők és balinok is nagyon eredményesen foghatók, ha lassan vontatjuk be.


10termék 110
10termék 110